행사공지

The 2016 Seoul International Conference for Literature and Disability – Understanding Disability through Literature

2016.06.22 조회수 2,271 삼육대학교
share

한국어 안내

The 2016 Seoul International Conference for Literature and Disability:

Understanding Disability through Literature

Date: July 6 (Wed.)

Venue: G. David Jang Hall (3rd floor), Conference Hall (3rd floor), Seminar Room #309 (3rd floor), Conference Hall (2nd floor). Centennial Memorial Hall, Sahmyook U

2016. 7. 6 (Wednesday)

08:00 AM ~ 08:30 AM REGISTRATION (G. David Jang Hall, 30 minutes)

8:30 AM ~ 9:20 AM SPECIAL SESSION 1 (G. David Jang Hall, 50 minutes)

Presider: BAE Jin-suk (HUFS)

Speaker: JEONG Jong-hwa (Sahmyook U)

Title: Applications and Case Reviews of Research Ethics in Humanities and Social Sciences

Discussant: NOH Dong-wook (Seoul Natl. U)

09:20 AM ~ 09:30 AM RECESS (10 minutes)

9:30 AM 10:30 AM SESSION 1 (60 minutes)

PART 1

English Session

Conference Hall (3rd floor)

English Session

Lecture Room #309 (3rd floor)

Korean Session

Conference Hall (2nd floor)

Moderator: KIM Sarah Bock-ja (Hong Kong U of Science and Technology)

Presenter: Bee SCHERER

(Canterbury Christ Church U)

Title: Variable Bodies, No Self: Buddhist Variations on Dis/In Abilities

Discussant: KIM Sung-hyun

(Seoul Natl. U of Science and

Technology)

 

Moderator: YANG Byung-hyun (Sangji U) Presenter: Gini GEORGE

(Loyola College, Chennai)

Title: Religious Response to Disability in the Context of Kerala, India

Discussant: KIM Hyun-ju (Jungwon U)

 

 

Moderator: YOO I-nna (Seoul Natl. U)

Presenter: KIM Sun-jai (Michigan State U)

Title: Language and the Location of Tactile Sensation in Helen Keller’s The World I Live in

Discussant: CHOI Ji-min (Hanyang U)

LEE Eun-joo (Seoul Natl. U)

Moderator: NOH Dong-wook (Seoul Natl. U)

Presenter: M. J. T. CALANO

(Ateneo de Manila U)

Title: Dis-ability, Fullness of Life, and God in Etty Hillesum’s An Interrupted Life

Discussant: PARK Yoon-young (Yonsei U)

Moderator: LEE Kuk-hun (Sahmyook U)

Presenter: HAYASHIYAMA Kaori

(Daejeon Institute of Science & Technology) /

KIM Young-hee (Sangji U)

Title: The Depiction of Hansen’s Disease Patients in Hayao Miyazaki’s "Princess Mononoke"

Discussant: JEONG Jong-hwa (Sahmyook U)

 

Moderator: MYUNG Ji-won (Sahmyook U)

Presenter: TAKAHASHI Akemi (Meisei U)

Title: Art As Self-Expression for Persons with Intellectual Disability: Case of Social Welfare Organization Aiseikai

Discussant: PARK Yu-sun (Sahmyook U)

10:30 AM ~ 11:20 AM PLENARY SESSION 1 (G. David Jang Hall, 50 minutes)

Presider: SONG In-hwa (Hansei U) / Translator: Hannah SHIN (Sahmyook U)

Keynote Speaker: BANG Gui-hee (Soongsil Cyber U)

Title: The Background and Task for the Korean Literature of Disability

11:20 AM ~ 11:40 AM RECESS (20 minutes)

11:40 AM ~ 12:30 PM PLENARY SESSION 2 (G. David Jang Hall, 50 minutes)

Presider: KIM Sarah Bock-ja (Hong Kong U of Science and Technology)

Keynote Speaker: Andrew HASS (U of Stirling)

Title: The Ivory Leg of Literature: Hobbling towards the Divine

12:30 PM ~ 1:30 PM LUNCH (60 minutes)

1:30 PM ~ 2:00 PM WELCOMING AND CONGRATULATORY REMARKS (G. David Jang Hall, 30 minutes)

Presider: KIM Chi-hun (Sogang U) / Translator: Hannah SHIN (Sahmyook U)

Welcoming Remark: KIM Yong-sung (President of KSLR, Sahmyook U)

Congratulatory Remarks: PARK Won-soon (Mayor, Seoul Metropolitan City), KIM Sung-ik (President of Sahmyook U)

2:00 PM ~ 2:50 PM PLENARY SESSION 3 (G. David Jang Hall, 50 minutes)

Presider: KIM Il-mok (Sahmyook U)

Keynote Speaker: Elizabeth WHEELER (U of Oregon)

Title: Moving Together Side by Side

2:50 PM 3:00 PM RECESS (10 minutes)

3:00 PM 5:20 PM SPECIAL SESSION 2 (3rd floor hallway, 140 minutes)

Moderator: KIM Hyang-il (HUFS)

Presenter: LEE Mi-sun (Ewha Womans U)

Title: Exhibition of Paintings by Children with Developmental Disability

3:50 PM 5:20 PM SESSION 2 (90 minutes)

PART 2

 

 

 

English Session

Conference Hall (3rd floor)

Korean Session

Lecture Room #309 (3rd floor)

Korean Session

Conference Hall (2nd floor)

Moderator: JOO Hyeuk-kyu

(Gyeongsang Natl. U)

Presenter: Kuruvilla PANDIKATTU

(Jnana-Deepa Vidyapeeth)

Title: Fallen Standing: The Story of Disability and Coping with It.

Discussant: KIM Chi-hun (Sogang U)

Moderator: KIM Hyun-ju (Jungwon U)

Presenter: V. M. JOSE (JDV)

Title: Disability of Children in India as Depicted in Literature

Discussant: Hannah SHIN (Sahmyook U)

KO Jun-han (Sahmyook U)

 

Moderator: KIM In-seob (Soongsil U)

 

Presenter: KIM Il-mok (Sahmyook U)

Title: Literary Narratives of the Disabled and the Spirituality in John

Discussant: LEE Hoon-jae (Andrews U)

NOH Dong-wook (Seoul Natl. U)

 

Moderator: LEE Hye-young (Dongshin U) Presenter: CHO Hei-jin (Hansei U)

Title: Narratives of ‘A Crazy Bitch’ in Korean Literature: Negative Gendered Images Caused by Mental Illness and Curses

Discussant: MA Hee-jung (Chungbuk Natl. U)

KU Bun-il (Yonsei U)

 

 

Moderator: CHO Sung-sook (Kyungnam U)

Presenter: SONG In-hwa (Hansei U)

Title: A Point of View to Disability in SON Chang-seop’s Novels

Discussant: KIM Joo-eon (Dankook U)

LEE Hyun-ju (Yonsei U)

 

 

Moderator: HAN Keum-youn (Yonsei U)

Presenter: KIM Yong-sung (Sahmyook U)

Title: Women, Religion and Disability in “Baekchi Adada”

Discussant: LEE Hyun-ju (Yonsei U)

 

Moderater: KIM Min-ah (Seoul Natl. U)

Presenter: KIM Yong-sung (Sahmyook U) /

HAN Keum-youn (Yonsei U)

Title: The Social Blocks of the Disabled’s Communication: Focussing on GONG Ji-young’s Novel, Dogani

Discussant: LEE Hyun-ju (Yonsei U)

 

Moderator: HAN Keum-youn (Yonsei U) Presenter: CHUNG Kyeong-eun

(Presbyterian U and Theological Seminary)

Title: Disability, Intellects’ Allegory

Discussant: JEONG Myung-mun (Hanyang U)

KIM Yun-sun (Korea U)

5:20 PM ~ 5:30 PM RECESS (10 minutes)

5:30 PM ~ 6:30 PM Reciting Poems of the Disabled and Special Music (G. David Jang Hall, 60 minutes)

Presider: BANG Gui-hee (Soongsil Cyber U) / Translator: Hannah SHIN (Sahmyook U)

 

Title of Poem: 我有十只眼睛” / “十個った” / “I’ve Got Ten Eyes” / “나는 10개의 눈동자를 가졌다

Presenter: CHOI Eun-na (Sahmyook U), TAKAHASHI Akemi (Meisei U), KIM Hyun-ju (Jungwon U), CHANG Hee-song (Sahmyook U)

 

Title of Poem: 秋天的信” / “手紙 / “An Autumn Letter” / “가을 편지

Presenter: YANG Jin-chai (Nanjing Normal U), TAKAHASHI Akemi (Meisei U), KWON Young-soon (Sahmyook U), JOO Eun-mi (Sahmyook U)

 

Title of Poem: 祈祷” / “” / “Prayer” / “기도

Presenter: LIM Min-jie (Nanjing Normal U), TAKAHASHI Akemi (Meisei U), KO Jun-han (Sahmyook U), CHA Hye-jung (Sahmyook U)

Special Music: Tenor. KIM Chul-ho (Sahmyook U), Sop. CHO Ja-young (Ewha Womans U), Pianist JEON Hye-won (Sahmyook U)

6:30 PM ~ 6:40 PM CLOSING CEREMONY (G. David Jang Hall, 10 minutes)

Presider: KIM Chi-hun (Sogang U) / Translator: Hannah SHIN (Sahmyook U)

Closing Remark: KIM Yong-sung (President of KSLR, Sahmyook U)

6:40 PM ~ 6:50 PM Group Photo Session (10 minutes)

6:50 PM ~ 9:00 PM DINNER (Restaurant, 130 minutes)